Niet moeilijker maken dan het is!{0}

Sociale zekerheid. Een begrip, waar menig mens een vraagteken bij zal zetten. Maar wel belangrijk. Het is een verzamelnaam van alle mogelijkheden voor de mens om inkomen en/ of verzorging te garanderen voor natuurlijke personen of gezinnen. Een belangrijk stelsel, dat elke keer wel ter discussie staat. Nu willen mensen milieubelastingen verhogen in ruil voor bijvoorbeeld lagere loonlasten. Ik moet eerlijk zijn, dat ik dit geen goed idee vind. Je blijft als consument gewoon je geld uitgeven, alleen het potje heet anders.

Sociale zekerheid is zwaar

Is dan de oplossing om een Europese sociale zekerheid in te voeren? Ook dat is wat mij betreft een beetje moeilijk, want dan moet je van alle Europese landen alle gegevens hebben en dan de gulden middenweg zien te vinden. Ik moet nog zien, welke landen wat willen inleveren voor een goed Europees sociale zekerheidstelsel. Nee, ik denk dat alles gewoon bij het oude dient te blijven. Dat is gewoon een goed stelsel en duidelijk voor iedereen. Niet moeilijker maken dan het is! Dat lijkt mij logisch toch?

(Visited 102 times, 1 visits today)